Abalone Dots

view

Abalone Dots

Bluegrass, country, solidaritet och humanism

  • 14 april 2015
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 4235
  • Kommentarer

Uppträder den: 2015-08-28 Exportera event

Abalone Dots

Ett av Sveriges populäraste country- och americanaband släpper nytt album inom kort. Faktum är att alla är bjudna på releaseparty onsdagen den 15 april kl 19 på Obaren i Stockholm.

När Abalone Dots nu är tillbaka efter tre års tystnad är det på egna villkor och med egenhändigt producerat material. Nya skivan blir råare och rör sig närmare indie folk-genren, och bandets politiska ställningstaganden blir tydliga denna gången när humanism och solidaritet är ämnen som berörs.

The Parade heter första smakprovet från kommande album. Singeln är producerad av Stefan Boman (Kent, Salem Al Fakir, Sahara Hotnights m.fl.), och sätter tydligt ner foten i ställningstagandet för rätten att älska vem man vill.  The Parade är guppens bidrag till kampen mot förtrycket av HBTQ-personer och rädslan för det okända, men går även hand i hand med kampen mot främlingsfientlighet.

De tre medlemmarna och multiinstrumentalisterna; Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman, som bildar Abalone Dots, har spelat tillsammans i över ett decennium. De är ett Sveriges flitigast anlitade artister och har samarbetet med bl a Marit Bergman, Lisa Miskovsky, Lars Winnerbäck, Kalle Moraeus och några av de största i Nashville. Debutplattan, From A Safe Distance, släpptes 2007 och fick både fina recensioner av kritikerna och ett varmt mottagande av publiken då den gick rakt in på albumlistans 7:e plats. 2009 vann gruppen en grammis för albumet Traveler.

Fredagen den 28 augusti kan han, hon och hen njuta av Abalone Dots framförande på Eksjö Stadsfest.

Foto: Lisa Ekelund

Print
Kategorier: 2015 Medium
Betygsätt den här artikeln:
5.0