Cover Funkers

view

Cover Funkers

Uppträder den: 2015-08-29 Exportera event

Cover Funkers
Tittar man riktigt noga i Vetlanda kan man se Cover Funkers gula skåpbil med texten ”Vi syr våra egna kläder – och snor andras låtar” och jag kan inte låta bli att undra vem som faktiskt syr kläderna. Det skulle kunna vara så att gruppen träffas varje tisdags och har syjunta och dricker lite kaffe och äter en kaka.

– Om man fått önska så kanske det skulle varit så, men den som syr åt oss är faktiskt en tjej som heter Maria Emanuelsson, säger Ted Tobiasson, som är sångare och basist i bandet och skrattar.

Förra året var det många som ville se Cover Funkers på Eksjö Stadsfest, det var totalt fullsatt på Vaxblekargården, därför kommer Cover Funkers att spela två gånger i Eksjö i år, den 26 juli uppträder de på Vaxblekargården i Eksjö och den 29 augusti äntrar de åter scenen under Eksjö Stadsfest.

– Vi ser alltid fram emot att spela i Eksjö, det är en speciell stämning på stadsfesten och vi känner oss alltid välkomna av Eksjöpubliken. Förhoppningsvis får de som inte kunde se oss förra året en chans att se oss i år i stället, säger Tobiasson.

I december 2014 hade bandet gjort totalt 950 spelningar. De har agerat kompband åt artister som Linda Bengtzing, Dogge Doggelito, Kikki Danielsson och många fler. En show med Cover Funkers kan aldrig bli förutsägbar.

– Vi vill gärna överraska när det gäller låtar, vi gräver mycket i arkiven och försöker hitta lite ovanligare covers, det har vi även hittat denna gång. Förhoppningsvis kommer folk säga ”åh, den här var länge sedan jag hörde”, säger Tobiasson.
Print
Kategorier: 2015 Medium
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.0