Di Leva

view

Di Leva

Di Leva tolkar Bowie

Uppträder den: 2019-09-01 00:00 - 01:00 Exportera event

Di Leva

När Thomas Magnusson var barn gick han ibland, som de flesta barn, och handlade med sin mamma. En av dessa turer till affären skulle komma att göra ett outplånligt intryck på den lille Thomas och hjälpa honom att skapa en av svenskt musiklivs starkaste artistpersonligheter. Han fick nämligen syn på en Bowie-skiva i ett skyltfönster och kände genast en sådan intuitiv dragning till den utan att veta vad det var för något han hade framför sig. Han tvingade sin mamma att köpa skivan men redan innan han hört en enda ton så visste han att denna androgyna varelse på skivomslaget skulle komma att förändra hans liv. Den lilla pojken växte upp och likt en förpuppad larv förvandlas till en vackert skimrande fjäril så fann Thomas Magnusson sig förvandlad till Thomas Di Leva. Det sägs att han är född i Gävle men vi vet alla att han är en rymdblomma på besök för att predika kärlek och försoning för oss jordbor.

Thomas Di Leva är en van Eksjö-besökare då han både uppträtt på stadsfesten och i Sjöängen under Diggiloo. Nu tar han sin kritikerrosade David Bowie-hyllning ”Changes” till Eksjö stadsfest. Här kommer ni att få njuta av Bowies största hits som tolkats och varsamt stöpts om till Di Leva-format.

Kanske är det pojken Thomas Magnusson som lever upp när han kommer upp på scenen för att framföra denna hommage till sin barndoms största idol. Kanske är det mannen Di Leva, den man som pojken kom att bli efter att han lärt känna Bowies musik. Hur som helst så är det en kärleksfull tolkning av en barndoms ljudbild framförd av den man den lille pojken kom att bli efter detta första möte i en skivaffär i Gävle för så längesedan.

I januari såg vi från Fiesta Eksjö hans Bowie-tolkningar på Sweden Live i Luleå och blev knockade. Ingen i hela arenan var oberörd. Därför är det med stor glädje vi välkomnar Di Leva med sin Bowie-show ”


Print
Betygsätt den här artikeln:
3.0