Docenterna

view

Docenterna

  • 7 mars 2017
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 7015
  • Kommentarer

Uppträder den: 2017-08-25 Exportera event

Docenterna
Punkbandet Docent Död bildades 1979 i Sollentuna, några år senare och ett antal bandmedlemsbyte senare bytte de 1984 till namnet Docenterna, ett mer popbandsklingande namn och kanske det vi idag främst förknippar med dem när vi lyssnar på dem.

Docenterna (i ordets dubbla bemärkelse) har genom åren levererat legendariska låtar som ”Solglasögon”, ”Bensin i blodet”, ”Söderns Ros”, ”Soliga sidan av stan”, ”Puss” och ”Utan dig”. Listan kan göras lång, 38 år unga, 15 album och 24 singlar senare står Docenterna fortfarande på barrikaderna som Sveriges kanske främsta företrädare för pop- och livemusik! Låtar lagade på en cocktail av bensin, sex, droger och kärlek kan aldrig bli gamla!

Docenterna är ett band som gått igenom många skepnader genom åren, men den stadiga kärnan har alltid varit frontfiguren Joppe Pihlgren, den strategiska motorn och trummisen Kricke Pihlgren samt låtskrivarfantomen och basisten Larry Lövgren. Tillsammans med författaren och gitarristen Jon Jefferson Klingberg utgör de Docenterna anno 2017.

Joppe Pihlgren, som varit i Eksjö dels som artist 2014 med Docenterna, dels som företrädare för branschorganisationen Live Musik Sverige och dels som konferencier på Museigården 2015 och 2016, under temat Rock ´n´ Roll Reunion har blivit en stamgäst och god vän till Eksjö Stadsfest. Docenternas spelning på Eksjö Stadsfest blir en av mycket få exklusiva spelningar i år!

Joppe Pihlgren säger: ” - Vi har ett väldigt bra förhållande med Eksjö Stadsfest. En stor, men inte för stor, festival med suverän inramning och bredd, 8 scener bland kullersten och gamla trähus! våra spelningar på det småländska höglandet har alltid gett kickar. Fullt fokus på ett nytt album till hösten var vad vi tänkte. Inga spelningar. Och vi har tackat nej till flera...men så kom en fråga från Eksjö Stadsfest och planerna ändrades! Vi är inte ledsna för det, tvärtom vi ses den 25/8 på Eksjö Stadsfest! Kul!”

 


Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.9