FRICKY

view

FRICKY

Årets Artist på P3-GULD

Uppträder den: 2019-08-30 23:10 - 2019-08-31 00:00 Exportera event

FRICKY

Han var också GRAMMIS-nominerad i flera kategorier för att nämna några exempel av all uppmärksamhet han rönt det senaste året. Addera därtill miljontals streams, slutsålda konserter över hela landet och framträdanden på Sveriges allra största festivalscener så kan vi konstatera att Fricky är ett namn att räkna med framöver.

Fricky är en del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards, där bland andra Cleo, Gonza-Ra och Trainspotters ingår. Första singeln ”Kär” kom 2016 som året efter  följdes upp av “Hon Få Mig”. Under 2018 kom debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet var ett faktum. Senaste släppet är Cherrie-samarbetet ”Kungsliften” och mycket tyder på att ytterligare fler Fricky-släpp kommer förgylla musikåret 2019.

Fricky utmärker sig genom en nästan skör ärlighet som kräver mod, talang, humor och finess. Musiken är ödmjuk, följsam, svängig och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. På sävlig västerbottniska avhandlas ämnen som vänskap, kärlek, maskulinitet och sex.  Förankrad i samtiden och utrustad med följsamma flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Fricky svensk R&B till en ny nivå. Det är med stor glädje vi presenterar för er att Fricky uppträder på Eksjö stadsfest fredagen den 30 augusti.


Print
Kategorier: Fredag, GSP Fredag
Betygsätt den här artikeln:
3.1