Jack Vreeswijk

view

Jack Vreeswijk

Folkkär trubadur till Eksjö Stadsfest!

Uppträder den: 2019-08-30 19:30 - 20:30 Exportera event

Jack Vreeswijk

Jack Vreeswijk är inget undantag i detta fall för han har nämligen slagit sig in i en bransch som så totalt dominerades av hans far att det knappast kan ha varit trovärdigt att han någonsin skulle kunna bryta sig ur hans skugga för att på egna ben kunna få sola sig i framgångens strålglans. Branschen Jack slog sig in på var trubadurens och viskompositörens och skuggan han skulle bryta sig ur var skuggan av en av våra största viskompositörer någonsin; Cornelis Vreeswijk.

Jack har hunnit med mycket i sitt liv. Allt har inte haft med musik att göra men musiken har alltid funnits där för honom. Han har sedan 1994 släppt fyra rosade album och han komponerade originalmusiken till filmen ”Cornelis” (2010) som handlar om Cornelis Vreeswijks liv.

År 2000 fick Jack ta emot Cornelis Vreeswijk-stipendiet och han säger själv att mottagandet av detta stipendiet gav honom känslan att det var okej för honom att tolka sin fars vismaterial, en känsla han inte haft tidigare. 2008 fick han ytterligare ett stipendium efter en av våra stora trubadurer, nämligen Fred Åkerström-stipendiet.

Sommaren 2018 var han en av den säsongens mest uppskattade sommarpratare i P1. Där pratar han om skuggor han varit insluten i och om de solglimtar han haft i livet. Vi rekommenderar er att lyssna på detta avsnitt om ni inte redan hört det. Inte minst som uppladdning inför hans konsert som han genomför på vår stadsfest.

Vi är stolta att få presentera Jack Vreeswijk fredagen 30 augusti.


Print
Betygsätt den här artikeln:
2.5