Lastkaj 14

view

Lastkaj 14

Trallpunk till folket

Uppträder den: 2019-08-31 23:30 - 2019-09-01 00:30 Exportera event

Lastkaj 14

Lastkaj 14 har tagit det oket runt sin hals och megafonen de använder är genomträngande som Hesa Fredrik.

Lastkaj 14 har länge strömmat ur de inbitna trallpunkarnas högtalare. Sedan debut-EP:n ”På Andra Sidan Horisonten” som släpptes 2004 har de gjort sig ett namn inom genren.  Nu har de också på riktigt börjat presentera sig för de bredare massorna. I och med deras fjärde album ”Becksvart” har de fått en helt ny lyssnarskara som tillsammans med ett flitigt turnerande och en brinnande tro på det de gör har gjort att Lastkaj 14 idag står som ett av de absolut största punkbanden i Sverige.

Lastkaj 14:s live-akt har gjort sig känd för att leverera melodiös två-taktspunk varvat med brandtals-liknande mellansnack av såväl politisk som känslomässig karaktär. Det som kännetecknar bandet är deras fokus på medryckande melodier parat med en stämsång som skänker ljudbilden både stämning och styrka. Att alla i gruppen dessutom delar och växlar på lead-sången gör såklart att låtarna får en touch av personlig prägel beroende av vem som står bakom micken.

På Spotify har skivan ”Becksvart” fler än 2 miljoner lyssningar och gruppen har turnerat för slutsålda scener i Sverige och Tyskland. Så nu är det äntligen dags för vår kära Eksjöpublik att få skrika sig hesa tillsammans med Lastkaj 14 då de uppträder lördagen 31 augusti.


Print
Betygsätt den här artikeln:
3.5