Linnea Henriksson

view

Linnea Henriksson

  • 17 mars 2017
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 8133
  • Kommentarer

Uppträder den: 2017-08-26 Exportera event

Linnea Henriksson

Linnea Henriksson gjorde offentlig scendebut redan 1995 på Småstjärnorna. 2010 deltog hon i Idol och placerade sig 4:a. 2011 skrev hon sin första singel ihop med Orup "Väldigt kär/Obegripligt ensam". Nu har hon blivit en av Sveriges största och älskade svenskjazz- och popsångerskor.

 

2013, bara dryga året efter succédebuten ”Till mina älskade och älskare”, som lyckades med den svåra bedriften att lägga beslag både på förstaplatsen på Spotifys albumlista och ge henne priset ”Årets Artist” på P3 Guld så släppte Linnea Henriksson uppföljaren ”Du söker bråk, jag kräver dans”. I slutet på förra året gjorde Petter tillsammans med Linnea ”Se på mig nu”. Den 13 januari i år släpptes Linneas nya singel ”Säga mig” och snart släpper hon sitt nya album.

 

Linnea har genom åren också gjort uppskattad programledarkarriär, både för radioprogrammet Hallå P3 och Musikhjälpen 2014-15 tillsammans med Petter, Gina Dirawi och Kodjo Akolor.

 

Under 2017 kommer Linnea göra det hon gör bäst, nämligen stå på scen! Linnea uttrycker själv hur viktigt det är för henne att både skriva och spela live:

 

”Att skriva musik är för mig ett sätt att andas. Att bearbeta och avreagera. Så jag skriver för min egen skull, men det räcker inte. Det har det aldrig gjort. Jag måste få sjunga och dela med mig också. Det som sker när jag och publiken ”snackar” är minst lika viktigt för mig. Då förvandlas mina låtar från att bara vara mina till att börja berätta om någon annans liv OCH blir någon annans. Få saker får mig att känna mig mer levande.” – Linnea

Den 26:e augusti kommer Linnea till Eksjö Stadsfest!

 


 

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.0