Mohlavyr

view

Mohlavyr

  • 8 juni 2013
  • Författare: Jojo
  • Antal visningar: 5121
  • Kommentarer
Mohlavyr
Ulrika Mohlin med artistnamnet Mohlavyr är en experimenterande popartist likväl som konstnär. Med ambitionen att kombinera sin musik med visuell konst har Mohlavyr skapat sig ett helhetskoncept där egengjord rekvisita eller videoprojektioner inte är främmande bland dragspelet, pianot eller gitarren.

Med melodistarka låtar och underfundiga texter levererade med en järv, teatralisk röst har Mohlavyr skaffat sig en hängiven lyssnarskara och delat scen med inte minst Lars Demian, Kajsa Grytt, Theresa Andersson och allra senast ”Undergroundvisans härförare”; Loke Nyberg.

Den 21 januari 2012 släppte Mohlavyr sitt debutalbum ”Fish in Trees” vilket hon förutom en releasekonsert firade med en konstutställning innehållandes målningar, videor och foton Mohlavyr gjort till varje låt på skivan. Skivsläppet följdes sedan upp med en turné i Tyskland på Berlins rökiga caféer till det legendariska Fusion Festival i Lärz med över 55 000 besökare.

Nu är Mohlavyr aktuell med nya projekt, liksom nya låtar hon skrivit på svenska som ryktas släppas till hösten på ett annorlunda vis…

På Eksjö Stadsfest spelar hon tillsammans med sin cellist Klara Leanderson Andréas.

Hemsida     Facebook   Myspace

        


Print
Kategorier: 2013 Small
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
5.0