Nicolai Dunger

view

Nicolai Dunger

  • 22 mars 2013
  • Författare: Jojo
  • Antal visningar: 8835
  • Kommentarer
Nicolai Dunger
Med en start som lovande fotbollsspelare och en fortsättning inom musik som befinner sig nu Nicolai Dunger, född 68 i Piteå,  12 skivor senare mitt på den svenska artistarenan som singer/songwriter. 1991 albumdebuterade han med EP-skivan Nicolai och har framträtt och arbetat med många kända musikprofiler.

I den amerikanska publiken jämförs Nicolai med artister som Tim Buckley, Nick Cave och Van Morrison vilket kan påvisa hur uppskattad hans framgångar inom artistyrket. Den eftertraktade musikern har iderligen nya förfrågningar till samarbeten och har hittills arbetat med bland andra att arbeta tillsammans med musiker som Björn Yttling, Johan Berthling, Jari Haapalainen, Bonnie ´Prince´ Billy och Jonas Kullhammar. 

Hans karisma och skönsång har kommit åt folks hjärtan och i hans senaste projekt CORNELIS VS RIEDEL samarbetar Nicolai med Sarah Riedel och Georg Riedel, där jazz och visa förenas och berör publiken. 

”Han är ju lite känd för att vara oerhört produktiv, lite som att han kan få till en låt bara över en frukost ”, skrattar Stadsfest generalen jOjo Norell.

Hemsida      Myspace


 

Print
Kategorier: 2013 Medium
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.2