Petter

view

Petter

Legenden inom svensk hiphop

  • 7 april 2015
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 5176
  • Kommentarer

Uppträder den: 2015-08-28 Exportera event

Petter

Få artister har påverkat en genre som Petter när han och vapendragaren Tomas Rusiak skapade ”Mitt sjätte sinne”, Petters debutalbum från 1998, ett av de bäst säljande hiphop albumen någonsin. Albumet som innehåller megahitarna ”Vinden har vänt” och ”Mikrofonkåt” har tillsammans med övriga 7 album och samlingsskivor sålt i över 500 000 exemplar och genererat över 100 miljoner klick på Spotify. Petter har många hits men några andra låtar värda att nämna är: ”Länge sen”, ”Håll om mig”, ”Så klart!” och ”Logiskt”.

Genom åren har Petter håvat hem guld och platina, engagerat sig i Musikhjälpen (2014), varit med i den succéartade premiären av ”Så mycket bättre” 2010 och jobbat som ”coach” tillsammans med Carola Häggkvist, Ola Salo och Magnus Uggla i ”the Voice” (2012).

Förutom att vara den första och enda hiphop-akt som spelat på Kungliga Operan i Stockholm har Petter också skrivit en prisbelönt bok ”16 rader", för vilken Petter tilldelats Begriplighetspriset för då den hjälpt ungdomar med läs- och skrivsvårigheter. Petter har varit skivbolagsdirektör (Bananrepubliken) och driver i dag också en snabbmatsrestaurang på Södermalm i Stockholm, ”Käk”, på vars meny man bland annat kan hitta "Håll käften-burgare" och vegetariska "Ms Dixon's Shroom burger".

Fiesta Eksjö tillmötesgår med denna bokning besökarnas önskningar, då Petter är en av många artister som önskats igen. Petter spelade på Eksjö Stadsfest 2010 och kommer alltså nu tillbaks för en grym spelning fredagen den 28:e augusti.

Under våren släpper Petter nytt material, bokningsgruppen på Eksjö Stadsfest väntar med spänning på detta då det garanterat kommer bli succé.

Print
Kategorier: 2015 Big
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.8