Skraeckoedlan

view

Skraeckoedlan

  • 7 april 2017
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 6751
  • Kommentarer

Uppträder den: 2017-08-26 Exportera event

Skraeckoedlan
Sedan starten 2009 har Skraeckoedlan lämnat djupa fotspår i den svenska undergroundscenen. Bandet levererar en buffé av tung fuzzrock med rötterna i Black
Sabbaths 70-tals tung-gung, Weezers poppiga 90-talsrefränger och Mastodons moderna proggmetal. Skraeckoedlan kombinerar detta med svenska texter som berättar om drömska världar där sagor och mytomspunna väsen står i centrum. Kvartetten etablerade sig tidigt som ett liveband och har med ett starkt ”Do It Your Self-tänk” skapat sina egna förutsättningar för att få synas och höras. Runt 200 spelningar har avverkats och man har hunnit dela scen med Truckfighters, Orange Goblin, Kylesa och andra genrejättar.

2011 släpptes debutskivan ”Äppelträdet” och 2015 släppte Skraeckoedlan sitt andra album ”Sagor” 2015. Senaste släppet kom i höstas, singeln ”pärlor” en cover på Kents låt du aldrig trodde var möjlig!

Skraeckoedlan ser nu fram emot att fortsätta sin riffresa och vinna mark i nya delar av kosmos. En del av kosmos är som bekant Smålands största festival Eksjö Stadsfest, där ser ni Skraeckoedlan lördagen den 26 augusti!
Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
5.0