Smith and Thell

view

Smith and Thell

Har ni hört talas om Smith & Thell?

Uppträder den: 2019-08-30 19:50 - 20:40 Exportera event

Smith and Thell

Oavsett om ni har det eller inte så vågar vi ändå lova att ni hört deras låtar. Just nu snurrar deras senaste singel ”Forgive Me Friend” flitigt på radion och de har skrivit otaliga låtar till andra artister som Molly Sandén, Darin, Danny, Samir & Victor, Oscar Zia och Alan Walker. Smith & Thell är alltså, förutom artister i eget namn, också två av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare just nu.

Historien om Smith & Thell är historien om två unga, kreativa själar som för 10 år sedan bestämde sig för att förvandla drömmar till verklighet och satsa helhjärtat på musiken. Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust, ambition, vision och passion för konsten. Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen nu hittat hem till sitt unika country-influerade popsound.

Våren 2017 släpptes deras debutalbum Soulprints och ett år senare åkte Smith & Thell som special guests på Darins Sverigeturné. Under 2019 är det planerat att deras nya album ska släppas så förhoppningsvis så kliver de upp på vår stadsfestscen fredagen 30 augusti med ett rykande färskt album i ryggen.


Print
Kategorier: Fredag, GSP Fredag
Betygsätt den här artikeln:
2.8