Steve´N´Seagulls

view

Steve´N´Seagulls

There will never be enough of New York in you to save you from this.

  • 29 maj 2015
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 6187
  • Kommentarer

Uppträder den: 2015-08-28 Exportera event

Steve´N´Seagulls

Att vissa artister kräver underliga saker till sina loger, allt ifrån ”bara de röda bitarna i m&m påsen” till tubsockor, kondomer och kinderägg, är vi vana vid. Lika så är vi vana vid att artisterna i sina riders kräver lite speciella instrument och tekniska lösningar på scenen. För första gången i Eksjö Stadsfests historia och antagligen i de större konkurrerande festivalernas historia också, måste vi nu dock se till att få fram ett hammarstäd på kubbe, en åkgräsklippare, höbalar och om möjligt, en ponny.

Förra sommaren blev Steve ´N´ Seagulls ett Youtubefenomen. Sedan dess kan man räkna till över 12 000 000 nedladdningar bara av deras AC/DC cover ”Thunderstruck”. Steve ´N´ Seagulls har lyckats med konststycket att på mycket kort tid fullständigt ”Hillbillyfiera” de största och mest älskade metallhitsen i historien. Dessutom verkar det som att både hårdrockare, bluegrasseälskare och gemene man gillar det. Andra låtar som publiken kommer känna igen är ”Ich Will”, ”Holy Diver”, ”Nothing Else Matters”, ”The Trooper”, "Run To The Hills" och ”Paradise City”.

Steve 'N' Seagulls debutalbum ”Farm Machine” släpptes 8 maj 2015. Plattan innehåller covers av bland annat AC/DC, Led Zeppelin, Motorhead, Pantera, Rammstein och Iron Maiden.

Under våren/sommaren besöker de diverse festivaler i Finland, Norge, Tyskland och sedan giganterna Sweden Rock och Wacken Open Air. Fredagen den 28 augusti kommer de till Eksjö Stadsfest och ”burnar de loss” på GSP. Efter det drar de vidare till USA och England.

För att vi ska förstå deras genomslagskraft uttrycker Steve´N´Seagulls följande: ”However cosmopolitan, There will never be enough of New York in you to save you from this”.

Fiesta Eksjö kommer givetvis fokusera extra på säkerheten på denna konsert, men hoppas ändå att eventuella allergiker inte hamnar för nära scenen…

 

Print
Kategorier: 2015 Big
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.5