Stiftelsen

view

Stiftelsen

  • 12 april 2017
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 15514
  • Kommentarer

Uppträder den: 2017-08-25 Exportera event

Stiftelsen
När Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson startade projektet Stiftelsen var det nog ingen som var förberedd på vilket gensvar första singeln, ”Vart jag än går”, skulle få. Låten var 2012 årets mest spelade låt, har nu sålt hela 7 x platina och har laddats ner över 50 000 000 gånger på Spotify. När debutalbumet ”Ljungaverk” släpptes gick det rakt in på Sverigetopplistans andraplats och sålde också det snabbt Platina.

Redan året därpå, 2013, satte Ljungverkssönerna ner foten direkt och visade att de första framgångarna inte var någon engångsföreteelse. Med andra albumet ”Dopet” och Platinasäljande singeln ”En Annan Värld” tog bandet över listorna på nytt. 2015 släppte de sitt tredje album ”Kom som du är”.

I januari 2017 släppte bandet sitt fjärde och senaste album ”Allting låter som Slipknot”, med ett omtalat omslag av Jan Stenmark, men också med låtar som ”Som ingen annan”, ”UB2” och ”Darling”. Albumet singlade direkt upp på den svenska albumlistans förstaplats.

Stiftelsen har i flera år varit en av Eksjö Stadsfests besökares mest önskade artister, anledningen till att vi inte kommit till skott tidigare har varit många. Nu kan vi dock äntligen säga att Stiftelsen kommer till Smålands största festival Eksjö Stadsfest den 25 augusti.


Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.0