Strebers

view

Strebers

Uppträder den: 2015-08-29 Exportera event

Strebers

Strebers bildades 1985 av gitarristen och sångaren Micke ”Ulke” Johansson, basisten Pelle Pettersson och trummisen Johnny Rydh. Micke Blomqvist från Asta Kask var med ett par år men slutade då Asta Kask återförenades. 

Strebers hade ett uppehåll 1988 och gjorde då 3st singlar under namnet ”Six Guns” där de sjöng på engelska och även hade en annan basist, Fredrik ”Ztikkan” Blomberg. Strebers återupptog sin karriär men nu med ”Ztikkan” som basist. 1990 släppte de skivan ”I fädrens spår” som bland annat innehöll ”Balladen om Lilla Elsa” och ”39 steg”. 1991 släppte bandet skivan ”Kallt stål, varmt blod” som blev trummisen Johnny Rydhs sista då han omkom i en bilolycka 1992. Ulke och Ztikkan spelade då in ”Till en vän” med hjälp av en trummaskin (som för övrigt hette ”Solbjörn”). Skivan innehåller mest låtar med texter av Rydh och bandet genomförde en avskedsturné där Stefan ”Stipen” Carlsson, från bandet ”Merciless”, stod för trummandet (Solbjörn fick, enligt legenden, ett jazz-jobb i Staterna). Trion kom sen att bilda bandet ”Dia Psalma”.

Strebers har återuppstått vid flera tillfällen då med ”Stipen” som trummis. På senare tid har även Pontus Andersson från Dia Psalma varit medlem i Strebers. I år är det 30-års jubileum för bandet! 1990 släppte bandet singeln ”& Kråkan” som är en cover på Mikael Wiehes låt ”Flickan och kråkan” Bandet gav en singel till Wiehe som enligt hörsägen kommenterade det hela med att han var för tjock på omslaget.

Hälsningar från Strebers:

"Vänner, det blåser hårt det blåser kallt!

Det långa landet Falukorv 2015 ÄR ett kallt ställe och efter våra 30 år som band är det vår förbannade plikt att åka ut och propagera för ett varmare och bättre Sverige, ett Sverige som vi alla förtjänar att leva i. Med våra texter och vår
musik vill vi uppmärksamma fel och brister i dagens samhälle, ett samhälle som kryllar av nynazister, rasister och stenkastare. I höst vill vi tillsammans med er köra över idioterna med musikaliska käftsmällar, kom och fira att STREBERS fyller 30 år och sjung och skåla, kaosa och skråla!

Vi kommer att leverera som aldrig förr och med hjälp av Pontus från Dia Psalma på gitarr så kommer detta att bli oförglömligt. 30 år har nu gått och vi är knappast unga längre, men vi kommer alltid att vara ARGA! 

Nu jävlar kör vi, är ni me oss!?!" 

Print
Kategorier: 2015 Medium
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
2.5