Von Hertzen Brothers

view

Von Hertzen Brothers

Dags för ett Finska progressivt rockband

Uppträder den: 2019-08-31 21:50 - 22:50 Exportera event

Von Hertzen Brothers

Bland mycket annat så har Finland den renaste luften i världen, de är världens vattenrikaste land, de är världens mest läskunniga land och de har flest medaljer i sommarolympiader per capita men kanske viktigast av allt; i Finland finns det flest heavy metal-grupper per invånare i världen så finländarna kan det här med rock!

Ett av dessa finländska rockband är Von Hertzen Brothers. De spelar melodiös progressivbetonad rock som är svår att motstå. Bandet består av de tre bröderna Jonne, Kie och Mikko von Hertzen med Mikko Kaakkuriniemi på trummor och keyboardisten Juha Kuoppala. Bandet släppte sin första skiva ”Experience” 2001 och deras senast album ”War is Over” kom 2017. De har spelat med artister som Foo Fighters, 30 Seconds to Mars, Neil Young, ZZ Top och Opeth för att nämna några.  I maj står de på scen som en av headliners på Rosfest-festivalen i USA.

Man kan tänka att vi i Fiesta Eksjö har en förkärlek för vårt finska grannland när vi nu ännu en gång bokar ett band därifrån, men vi var bara tvungna att bjuda vår stadsfestpublik på Von Hertzen Brothers kvalitativa och energifulla scennärvaro.

Vi välkomnar dem till oss lördag 31 augusti!


Print
Betygsätt den här artikeln:
3.7